Stor Donald Duck samling gave

Stor Donald Duck samling gave

I dag har Vestre Toten Bibliotek mottatt en stor Donald Duck samling som består av 30 bøker fra Svein Olav Skaug Aarum fra Lena.

Han gav bort samlingen sin slik at mange flere kunne få gleden av å lese disse bøkene enn å selge hele samlingen som i januar 2015 ble taksert til kr 4400 av en ekspert på Donald Duck.


Bøkene ser helt nye ut og kostet da de ble kjøpt inn fra Egmont forlaget noe rundt kr 200 pr stk.


Det var Bibliotek sjef Mona Myrland som tok hjertelig mot gaven fra Svein Olav Skaug Aarum i dag på Vestre Toten Biblioteket Han ville ikke selge sin samling for da ville det bare bli den som kjøpte samlingen som fikk tilgang til den. Aarum ønsker heller at så mange som mulig skal ha tilgang på hans gave og da er det perfekt å gi et Bibliotek den bokgaven 


Gaven ble for et år siden presentert for Østre Toten Bibliotek om de ville ha gaven og da sa de ja takk. Men etter Ordføreren (AP) fikk en henvendelse kom det epost fra Bibliotek sjefen at de ikke hadde plass til å ta i mot gaven. I eposten ble det foreslått at hvis dette var en spesiell samling Donald bøker kunne de sendes til Tegneseriemuseet på Brandbu eller Nasjonal biblioteket i Rana eller som Aarum kunne forstå eposten kast dem heller i søppeldunken.


Aarum har også samling med Donald blader som biblioteket i Vestre Toten har sagt ja takk til å overta. 60 stk blader ble overlevert i dag og mer vil bli levert inn senere.


Hvis flere har Donald bøker eller blader man ikke lenger har behov for så er Biblioteket i Vestre Toten glade for å overta dem.


Aarum anbefaler folk på Østre Toten om å ta seg en tur over kommunegrensa for å lese / låne disse fine bøkene som Østre Toten ikke hadde plass til.