Premiere Skogsjentene

Litt om oss. Vi er 2 ektepar som bor på et nedlagt småbruk inne i skogen et sted på Østlandet. Min ektefelle arvet et småbruk av sin bestemor da hun døde like etter jul i 2010. Vi overtok eiendommen våren 2011 og bygget om hovedhuset til 2 leiligheter med tanke på bokollektiv. Nå bor jeg med min ektefelle og våre 2 barn tvillinger 12 år i en leilighet og min beste venninne og hennes ektefelle med 2 barn i en annen leilighet som vi kaller for hovedhuset. Min venninne har ingen egne barn, Men tar hånd om sin søster på 13 år etter hennes mor døde i en ulykke for 5 år siden og faren deres hadde ingen mulighet til å ta hånd om sin datter alene. Det andre barnet de har er min søsters datter på 14 år som ikke ville eller ikke likte å bo i storbyen men heller vil bo sammen med oss og sine venner. Hun besøker sine foreldre annen hver helg hvis de ikke kommer til oss.


Vi bor altså i kollektiv som vi bare ser fordeler med. Nærmeste nabo er skogen. Vi har stor eiendom på 10 måls tomt. Da vi overtok eiendommen måtte vi koste på hovedhuset nesten en million av våre sparepenger før vi kunne flytte inn og dette har vist seg senere at vi tok et riktig valg i 2011 enn å fortsette å bo i storbyen.


Det blir jeg (skogsjente-1) og min beste venninne (skogsjente-2) som kommer til å blogge her i fremtiden. Vi kommer til å skrive om livet i skogen, mattips og sikkert mye annet


Å bo i kollektiv ser vi bare fordeler med. Når barna kommer hjem fra skolen er det alltid noen hjemme og middagen står alltid på kjøkkenbordet ferdig til dem. Vi har aldri benyttet oss av SFO etter skoletid for barna. Nå er vi voksne ressurssterke på hvert vårt fagområde så hvis det kommer opp noen form for problemer løser vi dem i fellesskap. Vi har husmøte en kveld pr uke der barna har like stor stemmerett som vi voksne har.


Vi tar alltid med barna på kjøkkenet når vi skal lage mat noe de liker veldig godt. Barna har fått hver sin dag der de selv bestemmer hva de vil ha til middag. Dette fungerer veldig bra så etter en prøveperiode innførte vi denne ordningen fast. Barna får selv bestemme hva de vil spise, vi voksne vil ikke tvinge dem til å spise noe de ikke liker eller vil ha.


Mine 2 døtre bruker seterrømme som dip når de spiser frukt og deres favoritt er sukkererter.


Vi lager alltid maten fra bunnen og gjerne i store porsjoner når vi er i gang og fryser med porsjonspakninger for senere bruk.


Jeg spiser vegetarmat og en av våre døtre har valgt å følge meg i min matvei mens den andre spiser alt mulig. Mat laget av grønnsaker kan jeg veldig mye om og vil komme med forslag til lørdagskos på denne bloggen.


Barn trenger næringsrik mat og det mener vi at de ikke ville få med å bare spise denne ferdigmaten som selges i poser og bokser i butikk. Bare åpne en boks, varmes opp og spise er ikke mat for barn som vokser og som har et høyt aktivitetsnivå. 


Jeg vil komme tilbake senere med det å lage mat fra bunnen men nå skal jeg gi noen tips om kose mat på lørdagskvelden.


Dette bruker vi på lørdagskvelden:

Vi baker pizzabunnen selv (men også bunnen fra Peppes kan brukes) Vi må lage 2 langpanne pizza ettersom det er så mange av oss. Barna får sin egen panne der de selv bestemmer hva de vil ha på.


Vi bruker også grillet kylling med ovnsstekt pommes frites og salatbolle som består av isberg, tomater og agurk i båter, mais og ananasbiter og dressinger.


Vegetar gryteretter, da jukser jeg litt med å bruke ferdige poser og blander sammen det vi liker å spise.


Smørbrød og snitter er fin lørdagsmat og barna er med å lager sine egne fargerike smørbrød. 


Mat skal smake godt og se godt ut for da spiser man selv om man ikke har noe lyst på mat.


Ha ei fin og hyggelig helg

Skogsjente-1


Premiere Skogsjentene.