Norge er et godt land å bo i

Mamma og pappa har hjulpet meg med å skrive dette leserbrevet som jeg hadde så lyst å gjøre.

Jeg er adoptert til Norge, mamma er lege og pappa er elektriker. Jeg har ei søster på 3 år. Mamma snakker mitt språk så jeg lærte norsk fort.


Norge er et godt land å bo i sammenlignet med der jeg kommer fra. Tante sier jeg kommer fra barnehjemmet i helvete og hun har nok rett i det


Jeg har lest at skolen skal bli bedre de neste årene hvis de som er i regjeringen får lov å fortsette.


Jeg begynte på den offentlige skolen som det heter men måtte slutte etter at frøken for klassen mobbet og skremte meg. Hun sa jeg var en hvit neger som hadde løyet meg til opphold i Norge for å snylte på gode nordmenn. Frøken sa også at politiet skulle komme for å hente meg når jeg sov for å sette meg i fengsel på flyplassen før jeg ble sendt dit jeg kommer fra. Da jeg fortalte dette til mamma og pappa ble de veldig sinte og tok kontakt med skolen. Men frøken for klassen sa hun hadde sagt dette bare på spøk. Hun sa noe om en gullstol som jeg ikke helt vet hva det er men jeg tror at det er slik stol kongen sitter på.


Mamma og pappa sa jeg er norsk statsborger og ingen kan komme for å sende meg ut av Norge med makt. Jeg føler en lettelse for det for da kan jeg forsøke å glemme alt det vonde på barnehjemmet selv om det er vanskelig.


Mamma og pappa tok meg ut fra skolen og sendte meg til en privatskole der jeg liker meg så godt. Jeg bor på skolen og er hjemme hos mamma og pappa annenhver helg og i feriene.

Jeg deler liten hybel med en annen student, hun har forelsket seg i Høyre og snakker mye politikk når hun først er i gang. Hennes planer er å bli advokat og etterpå statsminister for Høyre.


Jeg har også en drøm, det er ikke å bli lege som mamma men å bli elektriker som pappa. Jeg liker å skru og montere og har vært med pappa på arbeid. Hans kolleger trodde jeg var 18 år første gangen jeg var med men det er jeg ikke. Jeg får lov å være med å skru ned eldre kabler og tilbehør i hus der pappa montere nytt anlegg og det er så gøy.


Jeg får fast ukelønn, halvparten blir trukket i skatt (sparebøssen) men jeg er lykkelig over å ha mine egne penger og det var så underlig til å begynne med da jeg fikk egne penger. Ukelønnen blir satt inn på mitt bankkort som står i navnet til mamma.


Norge er et godt land å bo i. Jeg leser om mennesker som bare klager hvor ille det er her og det forstår jeg ikke helt.

Mamma sa kanskje de skulle flytte dit jeg kommer fra så ville de virkelig sette pris på hvor godt vi har det her i Norge.


Victoria 14 år


Redaksjonen godtar familiens ønske om å være anonym til leserbrevet
Norge er et godt land å bo i