Svar til norsk skattebetaler

Svar til norsk skattebetaler

som skrev svar til Pokker så urettferdig.


Å være syk 24 timer pr døgn hele året er ikke det jeg vil kalle at går hjemme og koser seg mens dere friske må jobbe for å få penger. Jeg skulle mer enn gjerne ha vært i jobb men kan det ikke. Jeg syns heller ikke at friske personer trenger å være missunderlig på oss som får støtte til bil fra Nav.


Dere friske vet ikke hvor heldige dere virkelig er. Mens mange av oss syke er avhengig av tekniske hjelpemidler når vi skal ut bl a bilen. Nytter lite med rullestol og der det går buss 2-3 ganger pr dag og langt unna butikk osv. Friske kan ta mye rett på sparket mens vi syke må planlegge alt vi skal gjennomføre, det er ikke bare å løpe ut av hjemmet når vi har lyst på det.


Jeg syns at dere friske som ser ned på oss syke skulle skamme dere, vi er like gode som dere er. Hvorfor skal dere være så missunderlig på at noen av oss får stønad til bil og tekniske hjelpemidler forstår jeg ikke. Hadde det vært mulig skulle jeg gjerne ha byttet med en av dere som er så kritiske mot sånne som meg i 6 måneder så hadde nok enkelte fått en annen oppfatning av å være syk at det ikke er noe som heter at vi går hjemme og koser oss hele dagen.


Jeg håper at de rødgrønne vinner stortingsvalget i 2017 slik at de kan tilbakeføre ordningen med at vi syke som ikke er i stand til å jobbe eller ta ny utdannelse kan også få en trygdebil i gruppe 1. Dette vil hjelpe mange som nå opplever hjemmet sitt som fengsel fordi de ikke kommer ut uten hjelp fra familier eller venner. Det er dyrt for uførepensjonister å bruke mye taxi for å komme seg ut på å handle, lege og andre saker vi må ut av hjemmet for å ordne opp i.


Nå er jeg i den situasjonen at jeg har råd selv til å kjøpe meg min egen bil men tenker ofte på mange av dem som ikke har noen muligheter til dette. Og derfor er dette med å få bilstøtte nødvendig for å forhindre isolert tilværelse som mange syke opplever etter at ordningen med trygdebiler gruppe 1 ble slettet med et pennestrøk av regjeringen. Regjeringen kan umulig ha satt seg inn i dette dem gjorde men de tenkte nok på å spare penger som de heller vil bruke til skattelette for personer som sikkert trenger noen kroner ekstra. Bil er viktig. Er man bevegelseshemmet på en eller annen måte er bilen godt hjelpemiddel for å komme seg ut av hjemmet på egenhånd.


Jeg kan forstå at dere friske mener vi uføre er snyltere når enkelte politikere sier rett ut at det fins noen uføre som snylter på Nav. Men det er svært vanskelig å få uføretrygd. Det er ikke bare å gå inn døra til Nav og komme ut med vedtaksbrevet etter noen minutter som dere friske tror. Men det blir så slitsomt i lengden å få høre av friske at du er en av dem på trygd.


Å gå på kafé for å se om man møter på noen kjente for en hyggelig samtale bør vi unngå for da blir det på sladrefronten sagt at jasså du klarer å sitte på kafé men gidder ikke å jobbe. Eller du klarer å gå ut for å handle men gidder ikke å jobbe, sånt fortsetter det i det uendelige.


Skulle vi være så uheldig at sladrefronten fikk se at vi kjøper oss boks øl eller vin på vinmonopolet tar det ikke lang stund før ryktene begynner å gå at i tillegg til å være lat så er man også rusmisbruker.


Ingen velger å bli kronisk syk eller få en funksjonshemning så det å jobbe blir helt umulig å få gjennomført.


Og til norsk skattebetaler som skrev svar til pokker så urettferdig vil jeg si dette til deg: I mine øyne er du bare søppel og jeg vil ikke bruke noe energi på slike udugelige bedrevitere som deg.


Da tror jeg har fått med meg det jeg ville ut med og jeg ønsker at mitt innlegg skal være anonym på nett-magasinet så lenge redaksjonen kjenner mitt navn og mobil.Skrevet av

Eva H.

Syk men ikke lat


Redaksjonen godtar at dette leserbrevet blir publisert anonymt.


Hvis det ønskes å kommentere kan det gjøres i boksen under. Navn og epost vil ikke offentliggjøres ved kommentarer.

Redaktøren


 
 
 
 

Kommentarer til leserbrevet

Frank

Meget godt skrevet. Norsk skattebetaler skulle absolutt prøvd 6 mnd å være kronisk syk, men jeg trur en uke hadde vært nok. Jeg har 14000 utbetalt i måneden å det skal dekke boutgifter, mat og klær til meg og mine 2 barn på 7 og 8 år. Da e det ikke en krone igjen til bil eller offentlig transport så ungan kommer seg bl a til fritidsaktiviteter og bursdager. Helt avhengig av at andre kan ta dem med.